onsdag 27 mars 2013

Dom första

Idag tog Erik sina första små steg! Vi var och leka med pojkarnas småkusiner när han tog dom. Enäggstvillingarna Noel och Melvin är två månader äldre än Erik och hade bra fart på när dom gick iväg. Erik stod en bit ifrån mig med en majskrok i handen och så kom han gående! Duktiga lilla öörki.
Ben var så väldigt duktig där. Han hade några egna bilar med och småpojkarna fick leka med dem utan att han blev arg!

Potträningen går väldigt bra. En "olycka" per dag har det varit och så vill han inte kissa på andras wcstolar. Men väldigt duktig tycker jag han är ändå! Han drar upp och ner både byxor och kalsonger själv. Vill han inte sätta sig på pottan så går det att muta med en äppelbit.

Nu ska vi snart packa oss in i bilen och åka till fastlandet. Vi ska åka Grace för första gången. Lite roligt med ny båt. Hoppas dom har ett bra lekrum.

Glad påsk till er alla!





söndag 24 mars 2013

Den utvilade är hemma

Här är vardagen i full gång igen. Skönt samtidigt som det var behövligt med lite semester.
Tänker vara så fräck och länka er till systers London berättelse här. Det är ju samma resa vi varit på.
Lägger upp några bilder till som hon inte hade.




Köpte 20 klädesplagg och 3 par skor för 70€!

Maten på den Indiska restaurangen.



Idag var det varit så jätte fint väder och varmt i solen så vi gick ner till "stranden".
Grillade korv med bröd och hade det allmänt skönt och mysigt.




Idag på förmiddagen satt Ben i trappan och fiska hajar, sjöhästar och bläckfiskar.

Snygg fiskar outfit hade han också. Haha



Fick mail idag från jj´s house att min klänning är skickad!! Nu ska det ta 5-6 dagar tills den kommer fram. Den skickas till mamma pga den konstiga tullregeln/lagen här på holmen. Åker till mamma på onsdag men den lär ju absolut inte hinna fram då det är helgdag både fredag och lördag. Så mamma får posta den till mig så fort som möjligt. Weeee, hoppas hoppas hoppas att den passar!

Idag har Ben varit torr hela dagen. Kissat på pottan eller toastolen. Han hade blöja på när vi var ute men den var torr när vi kom hem. Han har tillåme vilat utan blöja. Han önskar sig kallingar med brandbilar eller monstertruckar på. Inget av det fanns på kappahl. Men det gick med blixten också.

onsdag 20 mars 2013

London

Ifall någon av er missat det så är vi i London! Vi fixade resan med Ela och Micke som födispresent åt mamma. Vi kom på måndag och åker hem imorgon på torsdagkväll. Allt detta har varit en överraskning för vår mamma. Först när dom steg på planet hon och Micke fick hon reda på vart hon skulle. Jag och syster åkte från Arlanda och mötte sedan upp dem på Gatwick flygplats.

Mamma hade alltså inte haft någon aning om vart, med vem eller hur hon sku iväg. Bara att hon sku åka bort några dagar. Först på flygfälte förstod hon att Micke sku med. Sen när dom landat sa han att dom ska vänta på hans kompis, som dom också ska bo hos. ( han har faktist en kompis här, han hälsar på henne idag) så ni kanske kan förstå att mamma vart något förvånad över att jag och syster mitt i allt kom traskande.

Igår gick vi till Buckingham palats, såg på Big Ben, gick in i West Minister Abbey. Samt i hundra butiker, åt fish and chips och gick på Mamma Mia musikal. Den var fruktansvärt bra. Idag blir det lite mer butiker.

Nu ska jag väcka dom andra snart. Lever fortfarande efter finsk tid, så klockan är halv tie för mig men endast halv åtta här..













fredag 15 mars 2013

En riktig pissdag

Ja usch ja, hur vissa dagar kan ta knäcken på en! Den börja med strid. Han skulle inte sätta ytterkläder på sig. När vi väl kom till parken så var det lapp på grinden att det inte var någon park idag. Jag som hade tänkt gå på stan med Erik någon timme! Det slutade med att jag tog båda pojkarna med till stan. Där fungera inte hissen i kappahl, klädbutik jag ville in i öppna först 11 osv. Men dom var såå snälla båda två. Tillåme i leksakavutiken blev jag endast 4€ fattigare. Och vi gick därifrån utan skrik. Men sen hemma. Oh maj gaaad vad Ben har spelat fan. ALLT jag bad han göra eller sa till han så skrek han emot eller vägra lyssna och lyda totalt. Jag lovar att om jag skulle sagt mu idag så sku han ha skrikit -Nej mamma bä.
Kanske ni förstår, kanske inte. Imorgon åker vi i alla fall med på Birka. Så Benne får se sin pappa som han saknar så mycket denna vecka.

Och Öörki Pöörki har lärt sig klappa. Ni kan inte föreställa er hur fruktansvärt söt han är när han ställer sig upp och stå, klappar händer och skrattar! ❤

Igår gjorde jag nåt jag aldrig gjort tidigare. Jag hade storkok. Lagade barnmat åt Erik. Nötmalet med rotfrukter och kycklinggryta. 13 burkar blev det. Och han tyckte om det. Ja, jag har varit en sån där "dålig" mamma som gett sina barn burkmat. Det för att ingen av dom har varit storätare eller gapande fågelungar. Provade några gånger med Ben och nu med Erik men när dom bara spotta så tappade jag ganska snabbt intresse.

Bennegulle däcka på soffan medan jag natta Erik. Klockan var före 21! O nu ska jag lägga mig. Gonatt





onsdag 13 mars 2013

Lipsill

Oj vad jag har blivit dålig på att blogga. Men eftersom det är först på kvällen man får en stund över, och då är man redan sängfärdig själv. Så finns det inte så mycket energi kvar mer. Nu d har essutom klockan varit närmare halv tie före dom båda somnat. Ben är väldigt duktig nu på kvällarna att lägga sig. Vi läser bok eller/och sjunger lite och sen ligger han snällt tills han somnar. Erik däremot är hur trött som helst men vägrar somna. Han kryper omkring och marrar, ginder sig i ögat och är väldigt trött. Men när man lägger han så blir han hur pigg som helst. Pratar, sjunger och kastar tutten.

Nåja nog om det. Idag när jag körde Ben till parken slog det mig hur tacksam jag är för att få vara hemma med dessa små troll. Jag skulle aldrig (tror jag) klara arbetslivet med småbarn. Tänk er att börja klockan 8 och sluta 4-5 på eftermiddagen. Jag vet att många har det så och alla har inte "lyxen" att kunna vara hemma. Men oh my gaaad vad jag sku hata det dom veckor jag är ensam hemma. Imorse steg vi upp lite över sju då båda vaknat. Och fast vi bara klär på, äter och klär på ytterkläder samt packat lunchbox åt Benne, så var klockan ändå kvart över nie före vi satt i bilen. 2 timmar tar det för mig att få i ordning ungarna. Och nej då hade jag inte torkat utspilld joghurt, sopat bort smulor från bordet, stolen och golvet och plockar bort glasen etc. Det fick vänta tills jag kom hem.
När Christian var hemma så hade vi en dag då vi steg upp halv åtta. Storstädat huset och varit ute en timme före klockan var elva! Så självklart är det skillnad om Christian är hemma. Enda bra grejen jag kommer på med att jobba på dagen och ha småbarnen på dagis så är de att dom inte hinner stöka till så mycket i huset. Haha

Till rubriken. Erik steg upp och stå helt själv idag! Benne tjoa och skrek, jejeee jejeee ekki kan stå själv! Jag var inte långt efter att tjoa. Och givetvis lipa jag lite. Så stor han blivit!!

Ben har mest bara skrikigt och gråtigt idag. Ikväll fick han riktigt lessamt efter pappa. Han satt i sitt rum och grät samtidigt som han ropa - Benne tycka om pappa, pappa hem nuuu. Satt med han i famnen tills det gick över. Usch vad jag tyckte synd om han. Han har varje dag frågat om pappa är hemma nu.







lördag 9 mars 2013

Han med fantasi

Klockan är endast 8:15 på morgonen,och jag har redan fått höra att det bor spöken och mårran uppe i Sofies och Battis rum. Det säger Ben i alla fall. Han har i en halv timme berättat att dom bor i Sofies och Battis rum. Mårran är svart och spökerna är vita. Dom äter hans kissblöja och Battis bilar och andra grejer. Dom är snälla så han ska gå upp och ge puss och kram åt dom så dom blir glada. Ibland fryser dom och faller ner från trappan. Då måst pappa och erkki akta sig.

Hur hittar man på sånt? Haha, lite roligt att höra hans historier. Nu är det helg igen. Tror vi ska fara ut och äta idag. Måst också in till stan och handla samt köpa en ny mitt första år bok till Erik. Ben fick tag i den och rev ut 2 sidor och rita i den... Suck. Men en bra sak hände den dagen. Jag hitta en påse med kläder som jag för dryga två år sen plocka bort och skulle föra iväg. Då var jag 15 kilo tyngre än nu så jag satte bort kläder som var för små. Men nu var dom ju passliga! Inte riktigt alla eftersom många hade storlek S. Och den storleken tror jag faktist inte att jag kommer att ha igen. Och Erik klättrade upp i Bennes stol.

Vi har också haft Liam hit och leka, bakat bullar och pojkarna har busat i vanlig order.









måndag 4 mars 2013

Dela rum

Idag flyttade vi Erik in till Bennes rum. Det var inte så jätte populärt enligt Ben. Men det är bara så han får vänja sig. Blev att flytta runt en del så man sku få plats med alla möbler och saker. Hoppas pojkarna sover bra nu inatt. Trevligt att få ha sovrummet som man vill igen.

Vi flyttade Ben till eget rum när han var 8 månader. Då hade jag babyvakten på dom första nätterna så att jag säkert sku höra när han grät. Känns inte riktigt som att det är nödvändigt nu. Han har nog tillräckligt starka lungor så jag vaknar. Tur så sover Ben väldigt djupt så han borde inte vakna av Erik men Erik kan vakna av Ben om han vaknar och gråter. Erik har sovit lite oroligt senaste nätterna. Men det har spruckit fram 4 nya tänder på han. Alla är övre framtänder. Var den andra nedre framtanden dröjer kan man ju undra.

En liten fjantbild på mig och på pojkarnas rum.









söndag 3 mars 2013

Sthlm resan

Vilken härlig dag vi hade igår. Vädret var inte det bästa men vi var ju ändå mest i butiker. På bussen från kapellskär korkade jag och Madde varsin liten champagne flaska. På cityterminalen mötte vi upp Ela. Det var drygt en halv timme kvar förrän Zelini skulle öppna så vi korka en skumppa. Stod och smygdrack nere vid vattnet. Haha.

Provade ett antal klänningar. Den jag verkligen trott att jag ville ha var inte alls så fin i verkligheten. Så det är nog bra att prova lite före man beställer. Lägger upp lite bilder. Kommer inte att ha någon av dessa. Beställer via en firma med mellanhand i Kina så blir det några hundra lappar billigare. Givetvis blev det lite annan shopping också. Böcker åt pojkarna och kläder till mig. Samt ballonger till bröllopet.






fredag 1 mars 2013

Brudklänning

Imorgon ska jag äntligen åka och prova klänning! Jag har 0,9 kilo kvar till min målvikt... Nåja det får duga. Imorgon åker jag i alla fall. Har Madde med och syster kommer också ner till sthlm. Vi kommer ha såååå kul! Vi ska prova klänning, dricka skumppa och prata strunt. Ojojoj vad jag är i behov av lite tid hemmifrån mina guldgubbar.

Vi har också målat och fixat i Battis blivande rum. Nu är det nästan klart. Och som det lilla barcelona fan han är så målade jag givetvis hans väggar i deras färger. och målade också nr 10 som är Lionel Messis spelnummer.

Benne och Erik busar på som vanligt. Erik har blivit en riktig busunge. Han är överaltt och tuggar och äter på allt. Men att leka med bilar med Ben är absolut roligast.