måndag 29 april 2013

Trött på mig själv

Hur kan man vara så tankspridd och glömsk redan som 26 åring? I torsdags glömde jag bort vart jag satt min vigselring efter att jag visat den åt Christian. På lördagen tappade jag bort mitt bankkort! Vi var på maxinge och jag skulle betala ett linne när jag märkte att det var borta. Hade tidigare handlat på s-market så Christian fick ringa dit och turligt nog hade någon lämnat in det i kassan. Och idag satt jag min pinkod fel 3 gånger så måsta rådda in mig på soneras hemsida för att få puk-koden. Vad trött och irriterad jag kan bli på mig själv.

Idag åkte Christian på jobb och Sofie och Sebastian åkte vid fyratiden. Det känns alltid så tomt första dagen dom är borta. Samtidigt är det ganska skönt att bara ha två andra att tänka på istället för fem andra. Klart det är jobbigt att vara själv men det funkar rätt bra just nu. Ben är väldigt duktig. Somnar själv och äter när maten är klar osv. Det är helt enkelt inte så mycket trots i han just nu. Men det där kan ändra redan imorgon. Nästan varje dag blir jag lite häpen över hur förståndig han ändå är. Förklarar, berättar och samtalar dagarna igenom. Vilka stora framsteg han gjort det senaste året. Sjukt hur snabbt det går. Det går så fort och vissa dagar är så intensiva att jag undrar om jag kommer att komma ihåg nånting av de dom här senaste tre åren om 15 år?

Här är gullgrisarna som jag älskar mest i världen <3









söndag 28 april 2013

Stug ljuva stug

Idag var vi ut till stugan. Vi hade tänkt vara där hela dagen men eftersom någon vattenventil hade frusit så fick vi inget vatten. Då är det lite svårt att laga mat, men vi grilla korv, kratta, installera en liten varmvattenberädare, gick omkring på dom små grusvägarna, drack mjöd och åt munkar. Det ska bli så härligt att äntligen få vara där sen hela sommaren. Hittade två stora krukor i garaget, ska spraymåla dom vita tror jag. Kul med ett garage fullt av prylar. Tittade nog igenom hela garaget förra hösten men missa krukorna helt.

Imorgon åker Christian på jobb. På tisdag ska vi leka med pojkarnas småkusiner och så kanske vi åker och ser på mågon brasa. Givetvis blir det munkar och mjöd också. På onsdag åker vi på kosläpp om jag får någon med. Kanske attvi tar en tur på båten mot helgen.













fredag 26 april 2013

Jo vi lever

Ja, det blev ju att åka till fastlandet förra torsdag/fredag natt. Jag slapp inte spysjukan utan börja spy kl 18 på torsdag. Nå jag kom iväg med ungar och packnig. Var rätt trött och slut på fredag och hade såå jätte dåligt att vara över att vi kommit dit fast vi smitta fortfarande. Samtidigt sa precis alla att vi sku åka. Det blev dock klart på lördag varför alla varit så angelegna att jag skulle åka. Mina fina underbara kompisar och syster hade ordnat med möhippa! Mamma väckte mig halv sju på morgonen och frågade om min telefon hade pipit? Öööh, inte vet jag var mitt yrvakna svar. Men där var detta mess,

Hej syster!
Idag är det dags för din möhippa :)
Det här ska du ha med dig;
Högklackade skor ( finns på höger sida i nå fack bak i bilen din)
Minikjol, en extra bh och en knappskjorta (finns i andra handsfacket i din bil)
Extra underbyxor
Lite rekvisita får du av mamma som du ska ta på dig nu på morgonen.
Du väljer själv kläder nu på morgonen men du ska ha med vad jag skrev. Finns det cider eller nå dricka hos mamma så ta en eller två att ha på resan. :)
Plånbok behöv du säkert inte men ta id-kort i alla fall, man vet aldrig.
Gott humör och bara följ med!

Say what? Aaa-ja, sprang i duschen och turligt nog så mådde jag mycket bättre. Vi hade väldigt roligt. De extra underkläderna och kjol samt knäppskjortan skulle jag ha till en burlesk(?)dans som vi alla skulle gå på. Tyvärr hade hon som drog den avbokat för att Cissi inte hade svarat i sin telefon mellan 8:30 och 9:00!! Väldigt dålig stil. Men vi hade väldigt kul ändå! Är så lyckligt lottad som har så fina vänner som gjorde detta enbart för mig! Och i Åbo stod också syster och väntade. Sen blev det lite lekar, mat, prat och ridning för min del. Huj, är inte alls rädd för hästar så länge jag bara står breve. Men att sitta på dom? Nope, inte min grej.

På måndag var det ettårsfotografering för Erik. Ben var också med på några bilder. Och så var jag och fick min klänning insydd. Blev inget kalas eftersom både mamma och Jukka blev dåliga..., men vi tar det i början på Juni sen i samband med Bennes.

Har varit fullt upp här hemma. Slänger upp lite bilder som får prata för sig själva.
Men kolla bilden längst ner. Före bilden är tagen i slutet på juni förra året. Och nu får jag äntligen på byxorna! Tog ju typ 10 månader men det har varit mitt mål att komma i dom. :)













torsdag 18 april 2013

Sjukstugan

Fyfan för magsjuka! Det sliter i mitt hjärta när mina små är täppta och int kan sova. Eller när dom hostar så man tror lungor o njurar ska komma upp. Men inget är lika vidrigt som magsjuka! Benne börja spy på tisdagen. Varifrån han fått det vet vi inte. På måndag var vi endast till bvc med Erik, (som väger 10335g och är 79,7cm lång.) Han var inte till parken i måndags. Nåh, det smittar ju så lätt och han går ju fortfarande och slickar på allt! Klockan fem börja han spy när vi skulle äta.. Så höll han på till elva tiden på kvällen. Sen fick jag byta några blöjor på natten.

Givetvis åkte Christian på jobb igår. Men Ben var mycket bättre igår. Han hade ingen större matlust och lite stegring men magen var i balans. Imorse spydde Erik. Tog inte många minuter efter att han druckit sin välling innan han spydde upp allt på soffan(såklart). Nu har han inte spytt sen nie fast han fått både korv, macaroner och blåbärspure samt druckit vatten. Hoppas det gick över redan.

Vi hade ju tänkt åka till fastlandet förra natten men ändra bokningen ifall vi alla sku börja spy. Så om jag inte blir riktigt, riktigt dålig så åker vi inatt istället. Har ju en hel massa inplanerat. Erik har 1 årskalas på söndag från 17:30 -> så hjärtligt välkomna ni som vi känner. Klänning ska sys in och ettårsbilder samt syskonbild ska tas.

Har nu alla dagar, eller ända sen tisdag ätit vitpeppar. 3 gånger till dagen har jag svalt 11 pepparkorn. Det sägs ju att det ska hjälpa. Får se.. Mina händer är lite småsåriga efter allt tvättande och spritande. Bara jag klarar båt och bilresan hem så är jag nöjd. Sen kan jag spy och bli smittfri till söndageftermiddag.

Var ut och tog lite frisk luft igår. Ben cykla så snällt till dagis och hem igen!









lördag 13 april 2013

Vår 1 åring

Igår blev Erik ett helt år! Det har gått så otroligt fort det här året. Han har gått från att vara en liten spädis till en stor duktig pojke.

Han säger några ord, mamma, titta, där och hej. När vi läser böcker så härmar han ljuden. Är det en ko i boken och jag säger muu några gånger så säger han muu sen också. Han har börjat gå mer men fortfarande går det snabbare att krypa.
Han kan också klappa händer, vinka, blåsa och låta som en indian då man ber han.

Dom rutiner vi försöker följa ät dessa.
- välling i sängen mellan 6:30 och 7:00 efter de somnar han oftast om.
- stiger upp 8 tiden, ibland vid 9.
- Mellan 8 och 10 lekes det och ibland görs de lite hyss också.
- 10 är det dags för första vilan. Den varar allt mellan 30 min till 1h30 min.
- Lunch vid 12. Då dricker han lite vatten till i pipmuggen. Matportionen varierar. Ibland en stor burk och ibland en liten plus lite fruktpure till efterrätt. 150ml ersättning dricks på det sen.
- Busar, läser, retar brorsan, övar gå, dansar, kör bil, hänger mamma i benen, drar ut allt vessapapper från rullan, tömmer alla skåp han får upp, är ute och äter sten. Där va några av grejerna han gör mellan 12-15 ungefär. Lite mellanmål efter det. Fruktpure eller liten burk kvarg.
- Sover sen från 15 tills han vaknar. Oftast 1h.
- Middag vid 17. Samma som vid lunch.
- Samma aktivitet som ovan tills det blir kvällstvätt och gröt kl 20. 150ml ersättning och sen somnar han brevid mamma mellan 20:30-21:00. Flyttar han sen över till egen säng där han sover tills han börjar gnälla och skrika. Då tar vi han till vår säng och där sover han gott tills det är dags för välling.

Vet inga strategiska mått. Ska på ettårs kontroll på måndag.

Idag hade vi kalas för lilla gullgubben. Tårtan likanar nånting en femåring ritat, jag vet. Men fick lite ont om tid... God blev den i alla fall. Vitcholkad och flädermousse var fyllningen.

















lördag 6 april 2013

Bröllop

Nu ska ni få en liten checklista på vad jag (vi) hittills har bokat och ordnat.

- Gästlista
- Inbjudningskort
- Festlokal
- Kyrka
- Mat
- Buss för gäster till kyrka
- Fotograf
- Klänning
- Kostym
- Serveringspersonal
- Frisör och make-up
- Ring
- Bordsdekorationer
- Ballonger
- Skor
- Bröllopssvit på Arken


Det vi har kvar att boka/ordna

- Tårtor
- Tårtdekoration
- Nån snärtti bil från kyrka till festlokalen. Här tar vi gärna emot tips!
- Kläder till Sofie och Ela som ska vara tärnor
- Kläder till pojkarna
- Dricka

Hmmm, tror vi börjar ha det under kontroll. Men det är ju allt möjligt att tänka på.
Vi har också bokat tygservetter. Det blev faktist bara någon europeng dyrare att hyra
än att köpa lite finare pappersservetter. Men hur ska man sen vika dom? Jag har provat några
olika. Franska liljan tycker jag om men den är svår att få snygg och det ska ju faktiskt vikas
ca 60 stycken!
Franska liljan, a´ la mig.

Dubbel solfjäder
Antagligen blir det ingen av dessa, men man vet ju aldrig. Har lite beslutssvårigheter.

En av ringarna jag var intresserad av. Beställde en annan.
Den undre ringen är ju min förlovningsring.

Är det något jag glömt, inte tänkt på eller så, så får ni jätte gärna komma med tips
och förslag. Här är kyrkan. Lite lagom stor/liten och mysig tycker jag.



En liten glimt av klänningen kan ni få.


fredag 5 april 2013

Över en vecka sen igen..

Vi har varit och kommit hem från fastlandet. Tiden där gick lika snabbt som vanligt men vi hann med ganska många besök. På Torsdagen var vi till min moster en sväng, på lördag var vi till min kusin så pojkarna fick leka med sina småkusiner. Var också ut på krog på lördag efter att vi ätit "famos" födelsedagsmiddag. På söndag var jag trött. Kom hem kvart i fem sommartid och Erik vaknade halv åtta. Det var väldigt roligt att komma ut och se lite folk samtidigt som jag kände mig lite gammal. Såg endast två bekanta ansikten. Och att stå nästan en timme ute i -8 grader för att få en taxi? Nej, är klart för gammal för sånt. Eller nej inte för gammal men det känns inte lixom värt det. Men kul var det.
På söndagen passade jag på att ligga på soffan med grillchips, cokis och en bok medan min snälla mamma var ute med busungarna. Måndagsförmiddag var vi till min småkusin. Ben visade sig från sin värsta sida... På eftermiddagen åkte jag och Erik till Ellu och Sami för att se på deras fina hus. Och fick höra fantastiskt härliga nyheter!
Tisdag morgon åkte vi hem igen.I sällskap av pojkarnas mofa som kom och hälsa på några dagar.

Har hur mycket som helst som jag skulle villa skriva om men har/tar mig inte riktigt tid för det.
Erik övar gå för fullt. Lite försiktig är han men det blir fler steg för var dag<3
Benne kissar på pottan när man ber han. Men glömmer man påminna han så kommer det i byxorna.
Men ingen brådska han lär nog bli torr i sinom tid. Båda pojkar har varit flunsiga. Ben har haft feber och ont i öronen. Så även Erik, tror iaf att det var öronen för ungen skrek som besatt 45min mitt i natten! Aldrig har han haft så ont. Men det hjälpte med orodrops och värkmedicin.

Ska göra ett -så-långt-har-vi-kommit-i-bröllopsplaneringen. När jag hinner...