torsdag 30 maj 2013

Update bröllop

Det var ju och strula riktigt ordentligt här i ett skede. Högtalaren vi sku få hyra/låna var nu upptagna, ingen kommer från fastlandet på fredag kväll och därmed kan ingen ta med min bukett. ( över 100€ billigare i karis än här) Min arbetskompis som skulle fixa mitt hår och make-up bröt  ARMEN! Ja ni märker, det var inte så kul där ett tag.

Men nu är allt under kontroll igen. Vi hyr högtalare från ett företag på Åland. Och enligt bukettmakaren ska nog blommorna hålla från torsdagkväll. Cecilia får gipset bort 10.6 så med lite assistans ska det nog klart med både hår och make-up. Men det hör tydligen till att det ska strula lite.
Plus att det är så jäkla kul att alla tycker det ska bli roligt att komma på vårt bröllop! Kommer nog bli en bra fest det här! 

Vår äldsta gemensamma kille har blivit rumsren. Haha, nej han är int fullt torr ännu men varje gång han ska kissa så tar han av sig kalsongerna och går ut och kissar. Han säger int ens nånting utan går bara ut. 

Lagade rabarsaft idag. Jättegod.

måndag 27 maj 2013

Överraska si själv

Jag fullkomligt älskar våran stuga! Känslan när man kommer dit är obeskrivlig. Så lugnt och skönt. Barnen är nöjda. Erik kan gå ut och in som han vill. Står man själv inne vid spisen ser man ändå barnen ute på gården. Jag har ändå enda sen vi köpt stugan sagt att jag aldrig kommer våga sova där själv. Det kan ju komma vilken galning som helst dit. En yxmördare till exempel. Ja, jag har sett på tok för många skräckfilmer. Man ligger ju lixom och tänker ut vilken är snabbaste smidigaste vägen ut ifall någon kommer in. Och hur ska man få barnen med sig? Jag vet dessutom att jag inte är den enda som ligger och tänker så här. Hur skadad har man blivit riktigt. Tror dock att mycket beror på att jag är mamma. Är så sjukt rädd att något sku hända mina hjärtan. 

I lördags var jag däremot och konfronterade min rädsla. Packa in kidsen i bilen, stanna på s-market och köpte ost, kex, vindruvor och cider. Styrde kosan mot Eckerö. Stannade vi växthusen och köpte lite blommor. Lite före 11 var vi på stugan. Fixade lite lunch och Fanny kom på fika. Sen planterade vi ärter och morötter. Klippte gräs tills bensinen tog slut och körde med trimmern runt buskar och diverse annat. Men sen kom ju kvällen. Fast det gick nog bra. Erik somna rätt fort, så även Ben. Jag satt upe en stund och tyckte in mig kex och cider. Men det fanns inte en endaste liten chans att jag sku ha gått ut och kissa efter kl 21. Det var bara att knipa ihop och hoppas att man inte sku kissa ner sig under natten. Haha. Somnade vid 23 och sen har vi alla sovit som stockar.

Ben var så väldigt duktig. På söndagen när det var varmt gick han omkring med bara kalsonger. Och varje gång han sku kissa sa han till och så gick han ut på gräset. Vi hade det ganska bra på g här tidigare också men sen blev han ju magsjuk... Idag har han int gjort nånting i blöjan och int en endaste en olycka heller. På eftermiddagen sa han att han plötsligt att han ville ha blöja på. Gissa att det var nåt på gång så jag sa att han sku sätta sig på pottan. Några sekunder senare ropar han från toan - Mamma nu de komma stoooa kakki. Visst det var mer än många av er kanske ville läsa men det struntar jag i. Är så glad att det börjar fungera. Har varit ganska svårt eftersom han inte bryr sig fast han han blöjan full av kiss och bajs. 

Och sen 100 bilder på det.

Aj är det dina blommor mamma?

fick gräsinpackning på fötterna



mmm gott med avklippt gräs och mylla och sten..







Krävs stor koncentration <3


 

lördag 18 maj 2013

Just nu

Ligger jag breve Erik och hoppas han snart ska somna, så jag kan börja plocka fram massa godheter till kvällens Esc.
Vi åkte till stugan igår och kom hem idag passligt till finalen. Nu är det äntligen städat och bäddat och fixat där. Jee, jee tänk va många härliga sommardagar som ännu ska komma.

Har inte så mycket att skriva. Allt som börjar strula nu till bröllopet tar vi en annan dag. Här är i alla fall dom senaste dagarna i bild.












tisdag 14 maj 2013

Jamen dåså

Räckte med ett besök på dagis, för att jag några timmar senare sku ligga dubbelvikt över toastolen. Denna jävla magsjuka! När får vi alla vara friska? Typ en vecka eller två? Nå okej, har nog svårt att tro att jag fick det på dagiset. Erik har väldigt lös i magen så kanske det är nån bobba av han. Hoppas dom andra barnen klarar sig åtminståne. Så länge christian är hemmma kan jag fast ta allas magsjuka. Så hemskt när dom mår dåligt.

Idag har jag lägat i sängen och läst slut den andra delen av Jonas Gardell - Torka aldrig tårar utan handskar. Lipa som en tok. Trodde nästan att jag var gravid igen. (Lipa massor åt allt och alla när jag vänta Ben) Fy fan hur mänskor har blivit behandlade enbart för deras sexuella läggning. Och det här var ju i mitten på åttitalet. Nu väntar jag på att tredje delen ska komma. Rekomenderar den verkligen!

Sen har vi ju faktist fått Eriks ettårs bilder också. Ett litet urval av alla fina bilder. kolla in mina söta ungar!
http://ninafotograf.wordpress.com/ har tagit dom fina bilderna.









måndag 13 maj 2013

Dagis

Det har ju hunnit gå några dagar nu igen.
Vi har träffar personalen från catering firman vi anlitat till bröllopet. Trodde vi hade beställt tårtorna men det kommer nog inte bli av. Fatta att bara för att det är bröllopstårta så börjar priserna från 5€ BITEN! 5€ är det om det är en väldigt enkel tårta, alltså bara en fyllning och väldigt lite dekoration. Det som jag hade tänkt mig är ju lite mer än det. Nåh, jag ska få priset på det i veckan. Vet redan att vi inte tänker betala såna summor för några tårtor.
Men visst är det ju så att allt är dyrare till bröllop. Blommor kostar mer, uppsättning kostar mer. MEN blommorna trådas (eller vad det nu heter) just ifall man vill ha en boll liknande bukett. I håruppsättningen ingår en provkamning, alltså mer jobb på båda. Men tårtan är ju helt den samma. Det står faktist på många prislistor att bröllopstårta från 5€ biten. Är det någon som vet varför det är dyrare med tårta till bröllop än till ett vanligt kalas?

Vi har spänderat några härliga dagar hos syster med familj. Skönt med miljöombyte. När vi skulle åka hem på fredag hade Erik fått feber. Han tempa 40,1 då vi kom hem. Men redan på söndag var han frisk.
Christian åkte ut och sköt fågel på lördagen. Kom hem på söndag men några stekar och passligt i tid att fixa frukost på sängen till mig.

Nu har vi just kommit hem från besöket på dagis. Tänk att lilla Ben ska börja där! Inskolningen börjar 26.8. Han kommer gå 60% det är det lägsta. Så endera blir det 9-14 mån-fre eller 9-15 mån-tors. Jag håller på det senare. För enligt dagis rutiner hinner han då vila, äta mellanmål och sen ännu leka ute. Annars blir det att hämta mellan vilan och mellanmålet. Nåja, vi får se hur det blir. Idag ville han i alla fall inte hem. Vi fick (som vanligt) bära hem han skrikandes. Så roligt tyckte han det var.















söndag 5 maj 2013

Båt, djur och picknick

På fredagsmorgon åkte vi med och kryssa med Christian. Båda pojkarna hade roligt fast Ben blev lite rastlös nu som då. Att sitta och ta det lite lugnt i hytten en stund finns inte på hans karta. När Christian gick av kl 15 så gick vi upp och badade i bubbelpoolen. Resten av tiden gick åt att gå i trappor, leka i lekrummet och dansa i funcluben. På kvällen fick vi en lite större hytt. Efter att pojkarna somnat och Christian gått på jobb, drack jag som vanligt (ja, det börjar faktiskt bli en vana) en liten flaska skumpa, åt chips och började läsa Jonas Gardells, tårka aldrig tårar utan handskar.




Eftersom Ben håller på som en liten rastlös galning när vi är hemma så åkte vi till 4H gården igår.
Erik lärde sig att kossan säger Mu. Han är så gullig när han härmar ljud. Idag frågade jag han vad kossan säger, han svarade Mu, duuuktig sa jag och då klappar han händer! <3


Erik var mest intresserad av gruset


 Idag hade vi date med Madde, Liam och Noel på lilla Holmen. Pojkarna lekte, busa och hade väldigt roligt. Erik hade inte tid att sova så han gick omkring han med och åt lite sand. Hade lite picknick och allmänt mysigt.




Imorgon kommer Christian hem. Jag ska på sockerbelastning. Enligt dom hade jag graviditets diabetes. Fast det inte visade ett endaste ett högre värde under dom två veckorna jag tog sockret fem gånger till dagen. Oberoende så ska man ett år efter man fått sin bebis göra nytt prov. Det är frivilligt och egentligen känns det onödigt men jag tar det så kan man stryka det sen. Och på tisdag åker vi till Söderhamn! Ska bli så kul att se lilla underbara Liici. Jo Ela, dig och Peter också.

torsdag 2 maj 2013

Kläder

Att jag gått ner till min normala vikt har väl ingen här missat. Jag vet att jag kan vara lite skrytsam om det men det är såå behagligt att äntligen känna sig både lite snygg och hälsosam. Detta innebär att jag tycker det är riktigt roligt att köpa kläder åt mig själv nu igen. Men nu är det stop. Inga mer kläder till mig själv mer den här månaden! Jag kan ändå inte använda dom fina kläderna så ofta. Om jag inte vill ha dom förstörda tvärt alltså. Var till Maxinge idag medan Ben var i parken. Köpte kläder till bröllopet åt småpojkarna. Så nu börjar också klädfronten vara under kontroll.

Var på mitt första me&I party här för en dryg vecka sen. Där är ju inte kläderna billiga precis men det ska ju va kvalte på dom. Beställde några plagg till mig själv. Shorts, sweatshirt och så fick ja en gratis tröja. Ben fick en mössa och en t-shirt, Erik fick en mössa han med.

Imorgon åker vi med Christian en sväng. Ska bli mysigt. Ben är alltid så glad när han får åka pappas båt.!

Kommer på massa lite roliga grejer jag sku kunna skriva om här på bloggen. Men när klockan alltid ska bli närmare tie alla kvällar före man har ungarna i säng, städat undan och duschat osv. Så glömmer jag alla grejer jag tänkt skriva om. Därför blir det mest lite dagbok mera än lite roligt.





onsdag 1 maj 2013

Vappen

På förmiddagen igår medan Ben var i parken, åkte jag med Erik till pojkarnas småkusiner.
Tvillingpojkarna och Erik lekte snällt brevid varandra. Hörde där av Marika att dom skulle åka till hennes föräldrar (Christians moster) där dom skulle elda en liten brasa. Och eftersom faster Carola hade andra planer för kvällen och därmed inte kunde följa med oss till den stora brasan, så joina vi familjen Widberg istället. Dom vågade däremot inte tända eftersom det blåste en hel del. Men vi grillade korv och pojkarna lekte. Åkte sen ner till stranden där vi fick se resterna av en brasa.






Idag var det kosläpp i Bolstaholm. Väldigt mysigt att gå där och titta på kalvar, tjurar, hästar och ankor.
Ben var så modig och matade alla djuren. Sen hade dom skattjakt bland höbalar. Men Ben hitta ingen guldpeng, så vi köpte 9 liter äppeljuice istället. Köpte också lite blommor som antagligen kommer frysa redan i natt... Både Ben och Erik var så väldigt duktiga. Erik blev lite rädd för kalvarna först.










Efteråt åkte vi in till stan på årets första bollglass



Bara för att jag senast skrev hur duktig Ben varit senaste tiden så var han en riktig djävul både igår och idag. Okej, mest beror det på att han inte sov på dagen. Han var två timmar i sängen men vägra sätta ögonen fast. Så han höll på som en galning enda tills vi åkte iväg på kvällen. Samma sak var det idag. Sprang och skrek, knuffa Erik när han steg upp och slog ikring sig som, som, ja, som något som slår ikring. Men när vi var borta så var han hur duktig som helst.

Just såna här högtider som Christian är på jobb, så kan jag verkligen tycka att det är riktigt, riktigt tråkigt att bo så långt borta från familjen och andra vänner. Jag tycker nämligen det är roligt med traditioner. Fast pojkarna är små så vill jag ändå gå och se en brasa på vappen, titta på kosläppet 1 maj, åka på midsommarstång resning, besöka bondgårdar på skördemarknaden och gå på julmarknad samt se luciatåget. Tycker det finns mycket mer sånt här på Åland än hemma på fastlandet. Eller så är det så att jag inte tänkte så mycket på det då. Jag hoppas att pojkarna kommer sen i framtiden åka med sina barn på alla dessa evenemang. Om dom inte gör det så släpar jag dom stackars barnbarnen med på det vare sig dom vill det eller inte. Haha, första gången jag tänkte på mig själv som en fammo, haha.

Klart, slut.