måndag 24 juni 2013

På väg hem

Nu efter fyra dagar på stugan så känns det helt okej att åka hem. Sku absolut kunna stanna någon dag till men vi ska till rådgivningen med Ben. Han hade igen en fästing på sig så den där TBE sprutan känns ganska akut. Jävla kräk det där. Och så kommer Sofie och Batti hem imorgon. 
Dom har lovar fint och framför allt varmt nu i veckan så jag kommer säkert åka ut med pojkarna. Christian åker ju på jobb nu på onsdag och på torsdag fyller han år så imorgon blir det jordgubbstårta!

På lördagen var vi in till kärringsund på viltsafari. Man fick se kronhjortar, dovhjortar, vildsvin och strutsar. En hjort sprang efter traktorn så när vi steg ut för att se på svinen så kom hjorten så nära att vi kunde klappa den. Rekommenderar det verkligen. Helt perfekt för barnen. Erik var helt till sig av alla djur och traktor.. Jag mata tillåme en struts, det ni.











fredag 21 juni 2013

Glad midsommar!

Här har vi det oförskämt bra, som vanligt.  På torsdagmorgon hade vi en riktig sovmorgon. Klockan var 10:40 när vi åt frukost! Skööönt. Benne har fått prova sitt angry birds metspö som han fick av Cissi till födelsedagen. 3 mini abborrar fick han. Lyckan var total. 

Vi fick en del pengar i bröllopspresent och dom köpte vi en rök av i onsdags. En rätt stor elrök. Rökte räkor igår och idag blev det rökt abborre till middag som Christian och Ben fått i nätet. Stångresningen här i storby sku vara kl 15:00,  16:30 hade det ännu inte hänt något så vi åkte hem. Lite tråkigt. 

Benne kan ju nog vara det sötaste som finns. Igår när vi varit o lagt ut näten och jag sku stiga ur båten, lutade Ben sig fram och sa - mamma, räck mig din tass. Haha nån som sett för mycket på mumin. Och imorse ville han så gärna att Liam sku se fiskarna dom fått i nätet. Till sist blev han nöjd när jag sa att jag skickar en bild till Madde så att Liam kan se. Så roligt att han börjar bry sig om kompisar också. Det här med att vara utan tutt går någorlunda. Igår sa han inget om den på hela dagen och idag tig han Eriks i smyg flera gånger. Han tillåme la sig i spjälsängen... Nätterna har varit lite jobbiga men vi har löst det med att någon av oss har lagt oss en stund med han tills han somnat om. Det är klart det är svårt och tar lite tid. Det är ju en sorts beroende. Men vi ger oss inte :)










onsdag 19 juni 2013

Fru Söderholm

Har ännu inte vant mig att jag heter så. Vilket fint, lyckat och härligt bröllop vi hade! Det enda som stör mig så att ögonen nästan fräts bort så är min klänning. Den var jätte fin och satt perfekt . MEN vi satte underkjolen alldeles för högt upp på dagen D. Vilket resulterade i att man ser den igenom klänningen. Och eftersom ingen sa nånting fast nästan alla såg det så får jag helt enkelt leva med det. Själv ville jag ha den högre så att det inte sku kännas att jag tappar den. Men ingen större katastrof. Vädret var perfekt och allt löpte som det skulle.

Har inga förberedelse bilder men ska lägga upp såna sen när jag får dom. Ni ska också få mer detaljerad information om både mat, tårta och annat. 

Vill tacka er alla som hjälpt oss att få det bröllop vi ville ha. Mycket jobb har det varit och många europengar har flugit iväg men jo, det var värt det!

En till stor grej som hänt är att Benne har lämnat bort tutten till 3 små kattungar. Så nej här är det ingen smekmånad. Överlever vi detta så finns det nästan inget som knäcker oss. Men han är så duktig han kan va. Nu ska vi fira midsommar på stugan. Stora barnen bestämde sig för att åka ut till sina morföräldrars stuga på Kökar så det är bara vi och småpojkarna.











Ett gäng Vårdöbor kom och ropa ut bruden som det heter. Hur kul som helst. Bild på traktorgänget längre ner.

Givetvis fick han åka karusell efter :)
Denna bild var idag i tidningen. Bröllopsbilderna tog vi på pommern.
0

tisdag 11 juni 2013

Ben 3 år!

Nästan alla ni vet om att Ben har sagt att när han fyller tre år ska han åka karuseller, lämna tutten åt kattungarna, få många paket och ballonger och så ville han ha en angry birds tårta.

Karuseller har han ännu inte fått åka men det kommer tivoli till stan på fredag. Så medan jag fixar festlokalen åker säkert morbro Micke med Benne och åka karuseller.
Tutten är heller ännu inte lämnad. Får se när vi åker till skansen.
Många paket fick på sängen på morgonen. Både mommo, morbro Micke, jukkmoff och jag gick och sjöng för han. Men stackars var så jätte trött så vi fick sjunga två gånger före han alls vaknade. Men sen var det nog kul med många paket. Sju paket är många för en liten pruttBen.
Ballonger fick han också och givetvis en angry bird tårta. Eller Pangnaaa som han säger.




Modelera ihop fåglarna av sockermassa.



På hans tre års kontroll på rådgivningen var allt bra. Han är sällan pratglad med okända mänskor så han var inte riktigt och visa vad han kunde. Men 102 cm och 15,9 kg är han i alla fall. Bra så.
Och nu är han också helt torr! Vi sätter ännu blöja på till natten men också den är alltid torr. Visst det har väl hänt 2 kiss olyckor på dryga två veckor men det händer ju alla småbarn.

Fast lillebror är väldigt rolig att knuffa på och busa med så är han också mån om sin bror. Igår på båten satt jag och betala räkningar och när jag såg upp satt han och hjälpte Erik dricka trip. Han hade själv fått upp den och hjälpte brorsan dricka. Då smalt mitt hjärta en aning igen. Och idag när vi var ute satt Erik och kasta sand ut från sandlådan på gräset. Och för var gång jag sa nej så kasta han ännu mer. Då tog jag bort spaden och sa att han får vara utan den. Men det tyckte inte Ben om att jag gjorde. - Du inte vara dum Ekki, mamma! Ekki tycka om spaden, hör du. Höhh!
Och så gav han spaden tillbaka till Erik. Vad gör man då? Jag förklarade åt Ben så att sen till sist förstod att det var Erik som gjort "fel".




För att inte glömma hans äldre syskon. Han fullkomligt beundrar Batti. Gör och säger allt som han.
Och Sofie är den han kryper upp i famnen på om kvällarna och ber om hjälp av om inte vi är i närheten.

Pratar gör han också väldigt mycket. Han vet när han ska använda jag, min, mig osv. Han pratar väldigt sällan om sig själv i tredje person, utan använder jag. Hans humör är sig likt. Skriker och är galen och vägrar säga förlåt eller medge att han har fel. Och ibland är han snäll som ett lamm och ber genast om förlåtelse. Ja, som så.