tisdag 30 juli 2013

Uppdatering

Hej alla ni som ännu kanske orkar titta in och se om det händer nåt här. Uppdaterar mest på instagram nu för tiden. Men här är allt bara bra. Ligger just nu och väntar på att Erik ska somna. Får se om han alls gör det. Har flyttat tillbaka hans säng in i vårt rum. Han sov ju bra i egen säng enda tills han blev 8 månader och vi flytta in han med Ben. Men nu börjar jag bli trött på att ha han sparkandes på mig hela nätterna. Får se hur det går. 

I fredags var jag ju faktiskt ut på en krogrunda också. Med Madde förståss. Började med att skicka både man och ungar ut till stugan på fredag förmiddag. Sen städade jag upp skåpen i sovrummet. Solade en stund på altanen innan Madde kom över. Här satt vi och åt och drack till klockan 22 innan det blev taxi mot stan. Där besökte Dinos, Kino som jag aldrig tidigare varit in i. Och Arken. Trevligt med en barnfri utekväll! Var hemma strax efter 04:00 så sovmorgon behövdes nog.

Resten av helgen spenderades på stugan. På lördag kom svärfar och fru på besök, bastu och rökta abborrar blev det. Söndagen var en trevlig kväll med middagsgäster bestående av familjen Hemmälin. 

Har äntligen fått iväg beställing till ifolor på både tackkort, förstorningar och vanliga bilder från bröllopet. Ska bli kul när allt är inklistrat. Vet inte när jag ska ha tid med det dock. 

En bildkavalkad på dom senaste dagarna.

Ps. Nu är det en som snarkar i sin säng så tydligen gick det bra.

 
Nu är alla bilder på plats. Skylten läser: A family is a little world created by love.


Glass på maxinge får alla pojkar som fått tbe spruta




söndag 14 juli 2013

Erik 15 mån

Ja, här har hänt lite igen sen sist. Är så utmattad på kvällarna när jag lagt ungarna att jag däckar i soffan. Hur kan två barn strida, bråka och härja som de här två gör? Är det inte den ena som brottar ner den andra så är det den andra som sliter och knuffar den första. Oftast skrattar dom båda till en början men det slutar ALLTID med gråt. Om dom lyssnar och lyder när jag ber dom sluta? Hahaha den dagen det händer lovar jag att meddela det tvärt! 

Benne var ju från tisdagkväll till fredagkväll ensam hos mommo. Det hade gått hur bra som helst. Inget bråk och inget skrik. Själv var jag nära till lipen alla dagar. Och det där hålet i hjärtat. Jag är ju van att vara borta några dagar och det har gått bra. Men att vara hemma och se hans saker och kläder men inte se han. Det var jobbigare än jag trodde. Trodde också att när vi kom på fredag att han skulle komma emot springandes och tjuta av glädje. Istället möttes vi av en Benne som satt och grät i mommos famn för han ville inte åka hem. Han blev dock glad när vi sa att vi stannar några dagar till.



Ela och Liici var där ännu på onsdag så kusinerna hann leka lite


Sen var vi till min pappa och hälsa på en sväng. Åkte till stugan som min farmor är född och uppvuxen i. Körde också förbi där hon gick i skola. Mot kvällen åkte vi till Granboda.  



På söndagen när Christian och stora barnen åkte till Serena, fick Benne åka med mofa och se på rallybil. Han sku också fått åka men han hade blivit så blyg så han vågade inte. Skulle kanske gått bättre om jag varit med men när jag spände fast han i bilen så sa han att jag inte fick åka med. Och så var det nog roligt för både mofa och Benne med lite tumis tid.

Till rubriken. Tänk att han redan är 15 mån! Han är fortfarande en riktig mammagris. Benen börjar få ordentilg fart. Springer inte riktigt än men det är inte långt ifrån. Ord han säger är: hejhej, tatt-tatt (tacktack när man lyfter ner han från matstolen) där, mamma, pappa, ko, muu, ihahaaa (som en häst) och favoritordet och fordonet TRAKTOR.
Han är så duktig. Härmar Benne hela tiden. Älskar att dansa och att busa med Ben. Skriker: mammaaa nannaaa. När han ser något gott han vill ha. Sover 1h på dagen och natten från 21-09 ungefär.



I leksaksbutiken fick han köpa en egen traktor. Hörde ordet traktor minst 100ggr efter det på en timme.


Hur bedårande är han int?



En bonus på en orkide som växer här i vägkanten på stugan. Tror det är en sån iaf.


Och en på glasstjuven Ben. Nattade Erik och när jag kom ut ur sovrummet såg jag detta.

måndag 1 juli 2013

Ben på äventyr

Imorgon ska jag och Erik kryssa över med Ben till Åbo. I Åbohamn kommer mommo emot med tåget och sen åker hon och Ben tillbaka till Karis medan jag och Erik tar båten hem igen. Ben ser jätte mycket fram emot det. Kommer bli väldigt roligt för han. Ska vara helt ärlig och medge att det kommer vara ganska skönt att vara Ben fri någon dag. Sen kommer vi alla andra över på fredag. Vi ska hälsa på min far och mina gudföräldrar. Christian och stora barnen ska åka till serena och jag och pojkarna ska åka och titta på rallybilar. 

Ibland undrar jag om jag har en 3 eller 13 årig son. Han har svar på tal till allt. I lördags var det specialkryssning så Birka låg inne 15-19. Vi passa på att plocka upp Christian och åka ut till maxinge. Där gick vi in i en skoaffär för att köpa sandaler åt Christian. Hann bara vara där 1 min före Ben börja nojsa om leksaksbutiken. Nej vi är här först en stund, sa jag. Då var det en som blev väääldigt bestämd. Han korsade armarna över bröstet stampa lite i golvet och sa - Nu du låta mig gå härifrån, hör du jag säga dig mamma!? Öööh, jo det gjorde jag så också tjejen i kassan som hade svårt att hålla sig för skratt. Sånt där kommer det hela tiden. Ber jag han plocja upp nånting kommer det - Men åhh, mammaaa. Och så släntrar han lamt fram. Okej, det är väl bra att få en inblick i hur det blir sen. Som sagt, ska bli lite skönt när han åker på semester men kommer nog att sakna han en hel del. 

Nu är också nätterna mycket bättre. Tutten har han nog glömt bort lite. Och han har heller inte försökt ta Eriks.






Idag var vi också på snusabebis lunchdate. Det är fina Maries underbart söta lilla lilla dotter jag håller i!