torsdag 29 maj 2014

En tråkdag med action

Hur jag inte hade lust att stiga upp imorse. Och skulle jag vetat hur trött och grinig jag sku vara resten av dagen så skulle jag ha stannat där ett tag till! Efter 1000 strider och utbrott och ingen vila för Erik så packade jag oss i bilen och åkte in till Maxinge. Vi gick in på Dimoda för jag skulle ha några flaskor därifrån. Erik for omkring och vägrade lyssna på något jag sa ( dom har båda varit döva idag). Så jag sa till Ben som lekte två steg utanför butiken i " lekrummet" att jag går efter en kärra att sätta Erik i och sen betalar jag flaskorna och du VÄNTAR HÄR! När jag betalt grejerna och ska leta upp Ben är han INGENSTANS!!! Fy fan va läskigt det va! Och int börjar man ju ropa och skrika utan jag börja se mig lite omkring i närmsta butikerna. Går sen ut på parkeringen och ser om han gått ut dit. Tur som fan att han int var där. Nu börjar det kyla som is runt hjärtat på mig samtidigt som det känns att det är upp i halsen!
När jag sen går mot Lekia tänker jag hur pinsamt det sku vara att börja fråga efter han! Hur dålig mamma man sku framstå som som inte har koll på sin unge. Sekunden jag tänker det blir jag förbannad på mig själv, det är ju just såna dumma tankar som gör så att man inte hittar barnen. Går in på leksaksbutiken och frågar så sansat och normalt jag kan om dom sett en liten ensam kille komma in. Svaret han ger mig är - Jo många, ska kolla om vi har nån här inne nu! 
Hur säger man så? Samtidigt hör jag en röst bakom hyllan -Men mamma, jag tittar bara på leksaker! 
Snacka lättnad! 
Kan bara ana min egen mammas rädsla när brorsan gick ifrån henne inne på typ NK i stockholm. Sånt händer så sjuuukt snabbt. Han hade gått ut för att ta frisk luft. Tror han var 5/6 nånting.

Handlade sen lite kläder åt Christian och så åkte vi hem. 

Min lilla kille ska börja park.

Rymlingen. 

måndag 26 maj 2014

890 kcal

Idag har jag varit rätt så aktiv. Började med en 10 kilometers runda med Madde imorse. Sen cyklade jag till och från jobb, ytterligare 10 kilometer. Blåste hårt och kallt när jag cyklade hem. Väl hemma fanns det kladdkaka som Sofie bakat medan pojkarna var på  Battis fotbollsträning.
I helgen var vi i vanlig ordning på stugan och jag jobbade lördagen.

På fredagen gick vi på stan med Ben och där charma han till sig lunch på Hese.

Fick hem "tjejmilen" t-skjortan. Vi är anmälda i gruppen som springer på 68 minuter eller snabbare. Så får nog träna en del ännu! Sen får vi se om jag klarar det på under 60 min...
Pojkarna körde fyrhjuling.
Christian och Sofie simmade! Sofie var i flera gånger.


torsdag 22 maj 2014

Vårfest

Ikväll var vi på vårfest till dagis. Fint väder och många barn och föräldrar. Det var lotteri, mete, gissa godis i burk ( innhehöll 203 o vi gissade på 87 och 93...) fika och så fick man köpa trip och popcorn. Fanns även grillkorv och potatisallad. Alla barnen sjöng några sånger, förutom Ben som stod och sura. Den lilla tassgubben.

Alla 3 killar iklädda jeans och svart pike'skjorta.




Igår cyklade vi in till stan på första bollglassen. Ben cyklade på sin egen cykel. Det är 9 km fram och tillbaka. Bra gick det, han orkade cykla upp för alla backar. 


Ben sover fortfarande likadant som han gjorde för nästan fyra år sedan..



Dagens Ben

- När jag blir stor ska jag bli en stor dinosaurie som skrämmer bort kråkor så dom inte äter andras mat!

Okej, jag hejar på dig! 



söndag 18 maj 2014

Vi har hängt på stugan

I onsdags när Christian kom hem och Ben slutat på dagis så åkte vi ut till stugan. Jag hade dock jobb både fredag och lördag men eftersom det inte är så längt in till stan så körd jag in och ut igen. Pojkarna hade det härligt på stugan medan jag jobbade. 
Ben är nästan alltid lika förvånad när jag kommer hem och säger - Men mamma du var inte länge borta! Stackarn förknippar jobb med att vara borta en vecka. 

Första kvällen ville dom läsa själva.

Bryggan hade tagit lite stryk under vintern av alla stormar. Som tur är har jag en handy man som fixar det mesta bara han får tupplura imellan. 

Jag pimpa dasset. Så mycket fräschare.


Så härligt att detta är vad man ser när man vaknar på morgonen.

Benne satt en go stund och vänta på napp. Men det kom ingen fisk. Satte ut näten istället. 

Då kom det fisk i alla fall.

Slö-Rallan. Medan Ben var intresserad av att fixa bryggan och rensa fisk osv så tog Erik det lite lugnt och sniffs blommor och krattade lite. Får lite Färdinand fiilis av han. 

Vårt paradis!

söndag 11 maj 2014

Morsdag på Birka


Eftersom det är morsdag idag så kom vi med och åka med Christian. Så skönt att slippa laga mat, plocka undan och diska. Pojkarna har varit snälla och lydiga dvs så snälla och lydiga dom kan va dessa mini monster. Istället för att skriva vad vi gjort så får ni som vanligt se det i bilder istället.

Mina morsdagspresenter.

Det var tillåme tårta nere i messen.

Skål för mig medan pojkarna bada.




En super snäll knattevärd lämnade varsin överraskningspåse åt pojkarna samt paljetter och fjädrar så dom kunde pyssla sin egen mask eftersom vi missade det när Erik skulle sova. I Lego påsen fanns det kort, solglasögon, lego, pennor, kritor, klistermärken, slickepinnor, ja allt möjligt kul, plus att hon också hade satt med en drinkkupong. Så jätte snällt och pojkarna blev jätte glada.




Modern och barnen.

lördag 10 maj 2014

Torrt inne och blött ute

Denna dag har gått snabbt i alla fall. Drog ut på morgonen som vi brukar med att pojkarna äter frukost och ser på tv och jag ligger och drar mig till en 9 tiden. Sen åt vi lunch och åkte till 4h-gården. Vilket fint ställe det är att åka till med ungarna. När vi kom hem la jag Erik och sova, satt mig i soffan och titta på fruarna. Ben kom och la sig i min famn och SOMNA! Så båda pojkarna sov ända till kl 17. Efter middan gick vi ut 1h 30min och så var det kväll. Yes! 

Märkte när Erik steg upp att blöjan var torr så jag satte han på pottan för att  kissa och det gjorde han. Samma sak före lunch osv. så med andra ord har han varit torr HELA dagen! Han tillåme sa bajsa när han vakna efter sin 3(!) timmars lur. Och mycke riktigt kom det både och på pottan. Ringde till Christian och fejk snyfta lite över hur stor han är. Fick svaret

-Ja du får lipa hu mycke du vill. Jag tycker det är så jävla skönt att slippa bebis grejerna!

Haha, tror nån börjar tröttna efter att haft småbarn i typ 12 år. Visst är det skönt att bit för bit plocka bort samtidigt som det är sorgligt. Tänk nu, jag har varit hemma 4år. 4 år av 80 ( som jag hoppas jag blir ) är ju fan ingenting! Men jag har nog försökt njuta så mycket man nu sen kan njuta av småbarnstiden. Jag har ändå haft turen att få va hemma så länge.

Erik kan nu säga dom riktiga orden på alla djur också. Vi fick också klappa lammen.



Erik vakna och somna om i min famn.
Erik har blivit riktigt duktig på sin cykel.
Han håller upp fötterna i nerförsbackar.
Och Ben får cykla fram och tillbaka eftersom vi är så lååångsamma. Nu kan också han komma upp och iväg på cykeln utan hjälp.

fredag 9 maj 2014

Trå-håååk dag

Ja fy vilken tråkig dag det var idag. Hela förmiddagen gick åt att jag gick och pusta och sucka över tråkigt väder, inget att göra, ingen att hänga med osv. Bläääh. Sen när Erik sov rörde vi ihop bulldeg med Benne så det blev lite bullbak i alla fall. Efter maten åkte vi till faster och Calle på fika. Så kvällen blev snabb och trevlig. 

När vi kom hem blev det dusch och bad. Orkade inte tjata på pojkarna så jag sa att dom får va uppe så länge dom vill. Klockan hann bli halv tie innan Ben sa att han jätte trött. Det händer ju aldrig!


Visst bor det sockerbagare i denna stad också.

Ca 70 bullar blev det.



tisdag 6 maj 2014

Bloggstagram

Min duktiga man lade marksten idag med hjälp av duktiga Benne som bar åtminståne 50 stenar. Erik gick omkring med vattenflaskan och gav dricka till dom hårt jobbande karlarna. Fint blev det. Nu är här uppdukat med vin och kex inför första semifinalen av ESC och så åker ju Christian på jobb imorgon. 


Det lät ju lite när stenarna sågades.

Jag satt i solen och tog ett glas rose' det kändes ju som sommar.

Klart.