måndag 13 maj 2013

Dagis

Det har ju hunnit gå några dagar nu igen.
Vi har träffar personalen från catering firman vi anlitat till bröllopet. Trodde vi hade beställt tårtorna men det kommer nog inte bli av. Fatta att bara för att det är bröllopstårta så börjar priserna från 5€ BITEN! 5€ är det om det är en väldigt enkel tårta, alltså bara en fyllning och väldigt lite dekoration. Det som jag hade tänkt mig är ju lite mer än det. Nåh, jag ska få priset på det i veckan. Vet redan att vi inte tänker betala såna summor för några tårtor.
Men visst är det ju så att allt är dyrare till bröllop. Blommor kostar mer, uppsättning kostar mer. MEN blommorna trådas (eller vad det nu heter) just ifall man vill ha en boll liknande bukett. I håruppsättningen ingår en provkamning, alltså mer jobb på båda. Men tårtan är ju helt den samma. Det står faktist på många prislistor att bröllopstårta från 5€ biten. Är det någon som vet varför det är dyrare med tårta till bröllop än till ett vanligt kalas?

Vi har spänderat några härliga dagar hos syster med familj. Skönt med miljöombyte. När vi skulle åka hem på fredag hade Erik fått feber. Han tempa 40,1 då vi kom hem. Men redan på söndag var han frisk.
Christian åkte ut och sköt fågel på lördagen. Kom hem på söndag men några stekar och passligt i tid att fixa frukost på sängen till mig.

Nu har vi just kommit hem från besöket på dagis. Tänk att lilla Ben ska börja där! Inskolningen börjar 26.8. Han kommer gå 60% det är det lägsta. Så endera blir det 9-14 mån-fre eller 9-15 mån-tors. Jag håller på det senare. För enligt dagis rutiner hinner han då vila, äta mellanmål och sen ännu leka ute. Annars blir det att hämta mellan vilan och mellanmålet. Nåja, vi får se hur det blir. Idag ville han i alla fall inte hem. Vi fick (som vanligt) bära hem han skrikandes. Så roligt tyckte han det var.















2 kommentarer:

  1. Vad bra att han tyckte om dagis. Mån-tor hela dagar blir väl bra, då får han sedan långhelg efter att ha busat på dagis i fyra dagar!

    SvaraRadera
  2. Kakpriser för bröllop är helt galna! Vi (eller Samis föräldrar) lagade till sist kaka (vi hade nånslags choklad-jordgubbsrutor och en ljus kaka med bär och citronkräm) för vi skulle också ha behövt betala fem eurodollars per person... Helt för dyrt, tycker jag. Kiva om Ben trivs på sitt kommande dagis =)

    SvaraRadera